Beriringan ke Syurga~

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari raya~


walaupun teras agak terlalu awal nak ucapkan Selemat hari Raya,tapi dek kebanjiran kad raya dari pihak2 tertentu,rasanya dah boleh kot nak post kad raya..sebenarnya hajat nak post time mlm raya nanti..hehe,tapi takpe,takyah tukar2 letak kat blog sbb saya tak tau nak buat kod letak kat photo bucket cam tok lisam buat..*smile*

sape kata budak sekarang dah lupakan budaya zaman datuk nenek ha..buktinya,saya dah bersedia nak berpantun raya sekarang..haha~

Tengah malam buat bahulu

Bahulu bentat menangis tak sudah

Ramadhan disusuri kian berlalu

Moga diterima segala Ibadah


Jalan-jalan di pagi Raya

Naik kereta gen-2 warna jingga

Alahai banyaknya Kad Raya yang kuterima

Duit raya yang kuidamkan tak kunjung tiba


Balik kampung naik basikal

Singgah karak beli lemang tok penghulu

Ada ke logik balik kampung naik basikal?

Sampai kampung patah pinggang..la ..huhu~


Makan Almond London dengan zain

Makan sambil pasang pelita

Minal A’idil wal faizin

Tangan dihulur Maaf dipinta~


walaupun berpantun tak sehebat hang tuah,tapi ada inisiatif nak mencuba kan...kan..

amik la kad ni,buat peneman untk sape2 yg tak balik beraya kat kampung..



tata~


4 comments:

HafizAdam said...

eh eh, nameku ade laa kat situ..
haha

nessa syahirah said...

tu la pasal..

'ter'letak..

reza | pulasari said...

salam...

selamat hari raya ~
maaf zahir dan batin

nessa syahirah said...

slamat..slamat..hari rayoo..

Powered by Blogger.
=)

Followers

Search This Blog

© Nessa Syahirah, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena