Beriringan ke Syurga~

Saturday, February 5, 2011

conteng- conteng sebelum final~



Salam.

Tettt..!!!

Last update : november 2010

6 feb 2011 baru nak update, huhu, semakin lama semakin jauh jarak waktu bermesra dengan blog ni, tapi takpe, dengan niat yang suci lagi murni saya berazam nak mendekati balik blog kesayangan ni semula(walaupun mungkin akan rehat lagi untuk bagi laluan final pasnih)

8 feb, Akan final.

Entahlah – carry mark semua nya amat mendukacitakan.

Boleh je saya saya nak beralasan, siapa bantu agama Allah, Allah akan bantu, tapi malu sendiri, macam kutuk diri sendiri pula, banyak sangat ke membantu agama Allah, mengaku berjuang, tapi betul ke berjuang, niat tu hari- hari terpelihara ke??


Tak yakin ke dengan janji Allah?

Bukan, tapi ..

Saya banyak dah berjumpa dengan manusia yang ketepikan pelajaran sebab mengaku berjuang, mengaku Allah akan bantu.

Bukankah Allah juga berjanji akan member kejayaan untuk mereka yang berusaha?

Doakan saya, doakan saya, doakan saya.

Dua minggu kebelakangan ni, rasa diri teruk betul.

Mula- mula saya bukan manusia yang mudah tertekan.

sekali Allah uji.

Baru saya tahu langit tinggi rendah.

Baru saya tahu situasinya saat kita hanya ada ruang untuk yakin seyakinnya pada Allah.

Sampai bila tengok wajah sesiapapun hatta sahabat sendiri pun jadi tak betul.

Rasa-saya tak pelu percayakan sesiapa, hanya pada Allah!

Alhamdulillah kepala hotak dah beransur pulih.

Sampai abah call :

Saya : Abah, pilihanraya tenang bile?

Abah: ish, hari nilah, dah tahu keputusan pun,pilihan raya pun tak tahu bila.

Huhu- hampeh betul, selalunya bab- bab pilihanraya ni saya nombor satu, Nampak sangat kepala saya tak betul akhir- akhir ni.

Hatta isu pergolakan mesir pun saya blur- blur, balik rumah baru tahu cerita sebenarnya sepenuhnya, tengok berita kat awani.

Sori kawan- kawan.

Baru dua hari lepas saya bertanya khabar dengan farhah dan pipah yang study kat mesir, Alhamdulillah, semuanya selamat.

Exam mula 8 haribulan, dimulakan dengan subject fiqh jinayat, doakan saya.

Babai.

2 comments:

Ummu Ajwad said...

salam..
huhu..tersenyum kak baca entry dik ni..teringat zaman muda2..(ehe, cam dah tua sgt plak, ahakz)..btw, bittaufiq ma'annajah fil imtihan nihae' ye..



p/s : kdg kte kne pentingkan diri..hanya DIA yg kita boleh percaya dan yakin..only HIM..remember tht..

nessa syahirah said...

insyaAllah.
Alhamdulillah, exam dah pun berlalu, cuma tak berkesmpatan nak membalas komen akak=)

tq~

Powered by Blogger.
=)

Followers

Search This Blog

© Nessa Syahirah, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena