Beriringan ke Syurga~

Tuesday, December 9, 2008

sebuah kisah di tengah malam~


salam selebut bayu yang menghembus malam ini..sejuk,tapi saya pasang kipas 3, makna sejuk makin bertambah,takpe..saya suka~

dah lama jugak tak mengepos satu post yang betul-betul pasal life,life yang betul-betul life,mungkin hari ni!saya meringankan minda yang berat ni dengan satu post yang ringan,tak berat macam tiga post sebelum ni.

pernah dengar pasal orang cakap,"oh ni la besday paling best dalam hidup" atau.."ni memang hari paling boring dalam hidup aku", penah?"okey,kalau saya berpeluang untuk cakap ayat tu,saya dengan senang hatinya nak cakap"hohoho~nilah raya haji paling memberatkan kepala dalam hidup" tapi,tauda..tak elok cakap camtuh,takpe..abaikan ayat tadi.tapi,ada ke manusia yang nangis tersedu-sedu dipagi Aidiladha yang mulia sebab kena nyakat oleh dua orang abang yang..,huhu~kalau boleh baling kasut pastu lari jauh-jauh saya dah amik kasut makandak yang tinggi dua tiga inci tu baling,debuk!,tepat kat kepala,pastu melantun kat kepala sorang lagi.tapi..,saya budak comel yang baik hati(erk!)

disebabkan itu,kita takyah masuk bab 'raya haji'!sekian terima kasih

saya sedang dalam mood malas nak menghapdate blog,sebab tu la,post ayat-ayat yang boring ni..takpe,nak baca,bacalah,tapi tahniah untuk anda yang dah baca sampai tahap nih..maybee untuk cuti seminggu ni,saya akan post cerpen,tapi kalau rajin lah..sakarang saya malas,kan dah cakap tadi.

sebenarnya matlamat utama buat belog ni sebenarnya nak post cerpen-cerpen yang saya tulis,tapi,benda tu dah makin kelaut,saya sedar jugak benda tu,tapi ntahla,malas je nak kuarkan koleksi cerpen letak kat sini..(takut kena kutuk sebenanyee)nak dengar lagi saya membebel,teruskan.sebab saya nak tulis semua yang ada kat kepala saya,kemungkinan besar,golongan yang 'rajin' tu akan pening sebab berlaku keserabutan gaya penulisan...sikit je,tak banyak..

saya makin beku,tutup kipas sat...

Dua tiga hari lepas,negara dikejutkan oleh beberapa bencana seperti tanah runtuh dan banjir,moga saudara-saudara yang ditimpa ujian itu bersabar dan bersabar.moga ada sinar untukmu~"disebalik kesusahan ada kesenangan"..Allah dah habaq' mai..yang tak ditimpa musibah ni,takyah nak bersenang lenang,ambillah semua tu sebagai peringatan..

"Bersungguh-sungguhlah saya setiap perkara",saya nak taip ayat tadi,sebab saya teringat seorang lelaki yang berjalan dari india ke mekah nak tunaikan haJi dari tahun 1998 ,taun 2007 baru sampai yang saya tengok dalam tv siang tadi,"Subhanallah.."saya potong cakap adik lelaki saya yang awal-awak dah cakap"fuh..giler.."sekeh budak tu karang baru tau.

Saya dah 'agak lama' tak joint forum iluvislam,buka tu buka,tapi nak masuk satu forum dah tak tau nak cakap apa sebab dah agak lama tinggal dek kesibukan duniawi,sejak kelas mula,nak menapak ke cc agak berat pulak kasut ni.ramai sahabat yang saya kenal kat forum tuh,so..tidak dapat tidak,saya takkan lupakan 'iluvislam..'

oh~saya nak senyum..sebab teringat harian metro yang saya baca tadi , pasal mat rempit yang dah ada persatuan,saya tak menimbang pro dan kontranye,saya hanya tengok dan gelak guling-guling dengan kakak saya kat part sorang minah rempit pakai baju nampak pusat tengah sokong mat rempit main tarik tali dalam satu program yang diorang buat.ok..ok..sorry...saya tak patut gelak.moga Allah bukak pintu hati diorang nanti..okaido~

saya nak minum nescafe,sat nak pi amik..

ok saya dah depan pc balik!mak dah marah sebab saya tak minum air masak langsung sejak balik ni,hehe~mak takut saya kena sakit buah pinggang cam mak long.yeyey,mak sayang saye.tapi kalau kat kolej saya wajibkan diri minum air masak sekurang2nya,dua botol air mineral sehari.tapi kat umah malas.sblom tido saya minum air masak,mak cakap nanti kahwin dengan doktor,kalau sakit senang..hahaha~ada ke doktor yang nak kawin dengan orang sakit mak?

saya jenjalan kat utube,dan terjumpa ini,tapi sebelum tu,untuk mat-mat rempit yang tersesat masuk sini,untuk jejaka-jejaka yang tengah susun ayat untuk mengayat awek dan termasuk sini,untuk yang tengah teringat-ringat wajah ayu buah hati,fikirlah seribu kali untuk berfikir tentang itu,lepas tengok video ni,..



moga ada secebis rasa malu.okaido~

oklah,saya dah mengantuk,semua orang dah tido.terima kasih kerana membaca sehingga setakat ini.tata~









3 comments:

Pencinta Ilahi said...

life yg mmg bebetol life la posting cik nessa ni..

kalo leh tulis sejak bukak mate solat subuh, sampai la nak tutup balik mate lepas solat malam kan lg besh. leh pakcik buang mase lg bace cite cik nessa tu...

huhu...

nessa syahirah said...

huhu~

nampaknya tok memang le sorang yang ghajin yerk..

boleh cite smpai lepas subuh sampai nak tido blk sblom bagun blk solat mlm jerk, pas solat mlm time tok beribadattt!!tokleh layan blog ar..hehe

jihadilmu said...

this entry really make me smile... Thanks sis... -kak Shue-

Powered by Blogger.
=)

Followers

Search This Blog

© Nessa Syahirah, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena